Sabtu, 23 Disember 2006

the beginning...

upsr 92: 4A... bangga la konon... mula2 aku x kisah nak masuk sekolah mana... semua sekolah aku mintak... sekolah ampang... sekolah aminudin baki... v.i... tup2 hari result tu, bapak aku datang kat skolah... sekolah jalan gurney (2)... ingatkan nak jumpa aku... bagi duit belanja lebih sikit ke... (zaman dulu belanja singgit jer, sekarang adik aku pergi sekolah belanja 5 hengget; hampeh..!) rupanya bapak aku jumpa guru besar daa... x tau la pasal apa... balik umah baru dia cerita, "nak masuk mrsm tak..?" katanya... "ha, mrsm ? aper tue ? x pernah dengar pun..." lama gak ar fikir... first time berjauhan bersama keluarga tercinta... last2 aku setuju jer dengan pilihan orang tua... (macam nak kahwin la pulak...) sempat gak ar aku khatam quran sebelum masuk asrama ni... berapa haribulan ntah, aku dah kena daftar... kelam kabut nak sediakan barang2 dalam list yang diberi... baju cream la, seluar coklat la... sian mak aku... habis duit dia... malam sebelum gi daftar, kitorang balik alor gajah dulu... kampung mak aku... lepak semalam... besok pagi ahad tu keluar... pergi la ke mrsm terendak... first impression; macam best jer tempat ni... boleh kot aku belajar nih... ramai gak ar orang hari tue... ada gak member2 bapak aku hantar anak2 diorang sekolah kat situ... mrsm terendak boleh dikatakan majoriti anak tentera, so no wonder la kan... detail x berapa nak ingat... yang aku ingat kena buka akaun tabung haji kalau x silap... hehe... no maktab : 0948-5... homeroom: phoenix 1a... penasihat h/r: ustazah embun bt. endut... hurm dat's for now... me need nicotine... haha...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails