Rabu, 28 Mac 2007

the nasyid yg paim selalu nyanyi...

sungguh indah ciptaan tuhan,
langit membiru nyiur melambai,
ombak menderu menyusur pantai,
hati yang resah menjadi damai,
di hari minggu pergi berkelah,
di tepi pantai yang sangat indah,
bersama keluarga dan rakan sedarjah,
dapat melihat kebesaran Allah,
di dalam laut banyak hidupan,
udang sotong dan juga ikan,
menjadi rezeki para nelayan,
nikmat berharga pemberian tuhan...

ulang sampai masuk waktu magrib... heh...

Isnin, 26 Mac 2007

the waiting game...

passing by...
untold story...
the true story...
ride with me...
into reality...

ever after meant to be...
roses for you...
no other lady...
in my story...

say i love you...
and kiss me...
rock my world baby...
and be my princess of eternity...

the ex...

zesty girl...
awed by you...
made my life happy...
refreshing memory...
a lover...
that maybe...
unsettling problems...
like any...

how did we..?
and what should we..?
never forget, baby...
i'm your lover, baby...
may you find true love, honey...

:)

Sabtu, 24 Mac 2007

the budak baru...

hey you...
a fine young lady...
loser like me can only dream of you...
it's a pleasure to have a great friend like you...
never knew you before back then...
a curative healer with a magic touch...

Jumaat, 23 Mac 2007

the high skool sweetheart...

nice to meet you...
on that day...
rainy day...
sun never shine...
untill the next day...
zoom with me...
an adventure with me...
life wont be the same...
without you beside me...
a monkey loving story...
never forget our memory...
in our heart may it be...

Sabtu, 17 Mac 2007

the 4th year...

form 4... aku rasa zaman kejatuhan aku... kenapa aku cakap macam tue..? entahlah... mungkin sebab aku dapat 7a last year... kot... so aku rasa diri ini macam loser sebab budak2 yg score dah ke taiping la situ la sini la... oh yeah mrsm taiping kira tempat budak2 gifted dikumpulkan untuk belajar sampai lebam untuk maintain 100% grade 1... boleh..? plus... form 4 is honeymoon year... haha... tahun ni aku masuk kpa... kelas prinsip akaun... entah kenapa aku x minat bio... mungkin kerana malas nak menghapal... so aku decide nak mengira dan membalance akaun2 yang berkaitan serta menyiapkan kunci kira2... oh apakah..? this year i've been admitted to set 1... heh... set 1 ni kira budak2 yg power english la kunun... dulu masa form 3 aku set 2 jer... rasa macam naik liga la pulak... haha... budak2 kata mungkin sebab aku gi uk n suddenly my english improved..? heh... mustahil... the truth is aku study kamus... learn new words... that's how i learn english... haha... hurm... per lagi ek..? form 4 aku diperkenalkan dengan pelbagai subjek2 baru... selain prinsip akaun, aku belajar fizik, kimia, sejarah peradaban dunia, matematik tambahan... tu je kot... yang lain semua basic like bahasa melayu, english, maths dan subjek sumpahan... pendidikan islam... haha... kelas was good sebab we share the same interest in accounting... i guess... dorm life... back at block f... f74... sebelah bilik lama aku masa form 2 dulu... roomate aku budak form 4 baru; khairol nizam aka sungkai... dont ask kenapa dia dapat nama tue... oh yeah budak form 4 baru... bukan aku x suka cuma it's not the same when ur old colleagues not finishing high skool together-gether... if you know what i mean... sebabnye diorang x cukup syarat or wat kes... kongsi gelap katanya... x logik sungguh... tapi apakan daya... hidup mesti terus... aku even nak break ngan highskool sweetheart aku semata2 nak kapel ngan budak form 4 baru... hehe... tapi x jadi sebab aku bagi line kepada rakan2 yg single untuk mencuba nasib... haha... alasan..! the truth is x ramai yg cun dan yg boleh tahan adalah 2-3 orang and ramai la pulak peminat... so aku pun back off la... haha... form 4: aku diperkenalkan dengan game kad yang best; magic:thegathering... thanx to shimi... sampai sekarang pun dok terjebak lagi... haha... and music wise... weezer:thebluealbum... thanx to ale, x tido malam gak ar layan album tue... again n again... ok lah dah tak dak idea... last but not least, aku dilantik jadi presiden homeroom sebab is ngan irman time tu bpp... badan perwakilan pelajar... dengan paksa relanya aku menerima amanah tersebut... hehe...

Rabu, 14 Mac 2007

the 3rd year...

tahun ni aku masuk kelas yg sama... last year 2b1, so this year is 3b1... hehe... budak kelas semua muka yang sama kecuali ada satu perubahan.., di mana rohaizad damanhuri aka maidin telah di tukar suka sama suka (boleh..?) dengan ferdhany effendi aka ghad... aku x pasti kenapa diorang kena tukar... let's just say the other is flopping and the other is scoring.., shall we..? ghad adalah nama senior kitorang masa kitorang form 1... so this guy dapat nama registered la kot... tapi ada kisah di sebaliknye... apa yang aku boleh cakap adalah nama ghad itu telah melalui beberapa evolusi sebelum kitorang setuju nak panggil dia ghad... haha... best mamat ghad nie... aku dok sebelah dia dalam kelas... kerja kitorang dalam kelas either wat lawak atau wat bising masa cikgu mengajar... boleh tak..? hehe... pastu dengan semua guru subjek kitorang kena sound... sampai ada cadangan aku dan ghad dipisahkan... meaning that kitorang x leh dok sebelah menyebelah... oleh kerana kitorang dah banyak kali kena sound and sometimes kena ugut nak bawak gi bilik pengetua, kitorang decide x nak bising lagi... hehe janji budak skema... lalala... nak pmr la katakan... so our class dijangkakan untuk mendapat 8a... Not..! Even myself x dapat 8a... 7a 1b jer... sedih... haha... b pendidikan islam lak tue... hehe... kes kena sumpah ngan ustad2 time tue... kalau cikgu dah x redha dengan ilmu yang diajarnya... beginilah jadinya... hurm... tahun ni aku dapat blok a... a13... tahun ni dia tempatkan blok ikut 1st come 1st serve basis... so boleh la pilih2 roomate and daftar sama2... heh... aku daftar jer sorang2... last2 end up dengan budak kelas aku... mohd hisham maani aka yapin... hehe... kejam2... oh yeah, habis jer pmr aku terus gi uk... melawat keluarga aku... my dad wat master kat university of bangor, wales... dapat la cuti 5 minggu bercuti di uk... best gak ar... tengok tempat orang... nanti dah besar x jakun... hehe... spend a quality time with my dad at london... had a blast, dad... thank you for bawak me jalan2 di sekitar london... sampai mati wa ingat... me out... :)

Isnin, 5 Mac 2007

the second year...

hurm... entah macam mana aku boleh tersesat masuk kelas program khas akademik... pka katanya... program ini kononnya mengumpulkan 25 pelajar terbaik dalam satu kelas... untuk menambahkan persaingan kot... entah lah... macam2 la mara nak buat supaya melayu berdaya saing... tapi first day aku masuk kelas rasa x best... dah la berpisah dengan budak2 homeroom aku... x de member lak tue... bosan gila... sangat tidak best... tapi aku gagahkan jugak la belajar dengan budak2 pandai ni... ok... hostel life... tahun ni aku dapat blok f... f72 to be exact... best giler... semua budak homeroom aku blok ni... haha... meriah gila... aku dapat roomate form 5... jaklam nama dia... aku dikenali sebagai roomate jaklam dikalangan brader2 form five... roomate aku ni sempoi giler... x banyak cakap... cool jer... blok f ni best sebab aku rasa location dia sangat strategik... dekat ngan surau... dekat ngan teres teratai (dewan makan kitorang)... dan yang paling best dekat ngan blok (asrama) puteri... haha... biasa la remaja baru nak kenal perempuan... x sah ar kalau x skodeng... haha... tengok rezeki la... lalala... 1994... was a good year... i learn dat i syiok ngan seseorang... haha... monkey love i guess... she always gonna be my highskool sweetheart... the end... :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails