Sabtu, 30 Jun 2007

meet the parents...

i'm bringing her to meet my parents this evening.

mum insist want to see her.

she is sure damn nervous.

haha.

mum will be DeNiro,

while she being Ben Stiller.

of course, there is no lie detector.

my favourite teacher meets my lovely mother.

should be interesting.

can't wait!

(wish us luck, guys...)

Jumaat, 29 Jun 2007

a movie a day...

hari rabu, aku dan dia tengok citer nie...


lepas tue, hari khamis tengok citer ni plak..,


hurm, semenjak dua menjak nie makin rajin aku gi tengok wayang, knape ek ?

dia : awak ni menyebabkan saya jadi kaki wayang pulak.

aku : oh ye ke ? sori la kalau awak x suka.

dia : eh, aper pulak ? bertambahlah hobi saya.

aku : oh gitu.

yang pasti, aku makin sayang kat dia. :D

apa lagu cinta anda ?

Your Love Song Is

Sitting, Waiting, Wishing by Jack Johnson

"Maybe you've been through this before
But it's my first time so please ignore
The next few lines cause they're directed at you
I can't always be waiting, waiting on you
I can't always be playing, playing your fool"

You've been waiting for love, and you're not going to wait any longer!

aku ditag nezjoe...

1. A person is only good as it gets.
2. Friendship is always about love.
3. To love is to accept each other.
4. Money makes me to spend like crazy.
5. I miss the good old days.
6. My way of saying i care is by being there.
7. I try to spread love and happiness by my blog?
8. Pick the flowers when it's about time.
9. To love someone is to cherish them for the rest of your life.
10. Beauty is in the eye of the beholder.
11. When I was thirteen, what I remember the most was experiencing boarding school.
12. When I was twenty one, I remember that i'm going to be an adult.
13. I am most happy when family gathers, reunion of friends and quality time with her.
14. Nothing makes me happier than my family, friends and of course, her.
15. If i can change one thing, i will change my decision during the utm days.
16. If smile were fake then i wont.
17. Wouldn't it be nice if we could get together sometimes; barbecue maybe ?
18. If you want to love somebody you have to love yourself first.
19. Money is not everything but it pays the engagement ring. :)
20. The most touching moments I have experienced is to witness my sis akad nikah.
21. I smile when she texted me.
22. When I am happy, i would like to share it with the world.
23. The best thing i did yesterday was taking the day off just to spend time with her.
24. If i ever write a book, I will give it this title, "Budak Maktab : The Life of Me"
25. One thing I must do before I die is to marry her.

Aku nak tag : ceera, sheemi n m.i.s.s.y n oso chics.

Rabu, 27 Jun 2007

happy birthday pija... (birthday lagi..!)

hari ini birthday pija.
nama penuh dia adalah nur hafiza ashikin zainul abidin.
pija dilahirkan di wales.
pija adalah adik bongsu saya.
dia sangat comel.
hari ini umurnya genap 11 tahun.
dia bersekolah di convent bukit nanas.
hari hari dia pergi sekolah.
kecuali sabtu dan ahad.
kalau tidak ke sekolah, dia akan duduk di rumah menonton disney channel.
kalau ada part2 yang tidak senonoh di kaca tv, saya akan halau dia masuk bilik.
atau pun tutup mata.
kemudian dia akan buat muka.
pija adalah twin soul saya.
dia juga adalah kidal.
love you sis, nanti ajak kak ila pergi beli hadiah.
hehe.

(penulis terpaksa merujuk buku karangan darjah lima untuk menghasilkan entry ini)



Selasa, 26 Jun 2007

hacked...

aku rasa email aku; alanzed@yahoo.com kena hack la.

siyot betul.

dari semalam aku try nak login, x dapat.

tapi aku malas nak tuduh siapa.

siapa la dengki ngan aku ni.

hurm, sabor jer la.

oh ya, untuk urusan email dan ym sila add aku aranzedo@yahoo.com.

kenapa aranzedo ? aranzedo adalah alanzed yang telah di'jepun'kan.

ok selamat.

morale: trust no one but yourself. :(

Isnin, 25 Jun 2007

happy birthday ishi...

ishi aka muhamad hariz zainul abidin telah dilahirkan pada 24 hb jun 1988. time tue aku darjah 2, siapa x gembira kalau dapat adik. ada geng main nanti. ishi masa kecik ada sakit, siap pakai tangkal lagi. aku x tau sakit apa, tapi dia selalu menangis. tapi lama kelamaan dia makin sihat. tangkal pun dah buang. oh ya dia sorang jer eja nama ada muhamad, abang2 dia sumer mohd. he must be the special one. ishi bersekolah di st. john instituition (sekolah rendah & menengah). aku x dapat masuk st john langsung. apit & pak mer sekolah rendah jer. ishi is a silent killer. he will always observe the situation and later came out with a joke yg aku sendiri pun kalah. mesti gelak puas punya. he like to experiment things. he is the first (anak lelaki) yang kaler rambut. buat rambut mo-hawk. dan sebagainya. he just finished matrix and will continue his study at ukm (am proud of him!) oh ya his favourite game is the sims ( i dont know why he like that game - hehe) last but not least, happy birthday bro. you are one funny soul. love you. :)

Sabtu, 23 Jun 2007

Surfs Up...

good soundtrack.
good movie.
need i say more ?
just bring your loved ones.
will ya ?
;)

air mata...

air mata jatuh berderai...
ketika hujan renyai...
hati ku lunyai...
kerna kasih tak memadai...
air mata jatuh...
hati ku jatuh...
ego ku runtuh...
kasih di butuh...
air mata...
tanda duka...
tanda suka...
pada si dia...
air...
mengalir...
terukir...
banjir...
03:01
bilik aku
taman keramat permai
sabtu 230607

Khamis, 21 Jun 2007

the it factor...

my brother, apit wear this Padini shirt and people thought his wearing this g2000 piece or maybe a Top Man...

one day, i was wearing this Top Man long sleeve shirt and went a date with her...

then she said, "eh, lawa la baju awak ni. awak pakai brand apa yer ? Padini eh ?

pergh..! gua down siyol... :(

some people wasn't born with the it factor...

maybe i'm one of them...

life's go on...

;)

Rabu, 20 Jun 2007

Dancing In The Moonlight

We get it on most every night
when that moon is big and bright
its a supernatural delight
everybodys dancing in the moonlight

we get
everybody here is out of sight
they dont bark and they dont bite
they keep things loose they keep it tight
everybodys dancing in the moonlight

dancing in the moonlight
everybodys feeling warm and bright
its such a fine and natural sight
everybodys dancing in the moonlight

we like our fun and we never fight
you cant dance and stay uptight
its a supernatural delight
everybody was dancing in the moonlight

bad hair day..?

last friday, my boss came up to the office and asked,

boss : lan, rambut kau ni kenapa ?

then i answered,

me: oh, saya pakai wax, sebab tu macam tue.

(cacak2 - spiky la konon)

boss: oh ye ke ? ingat kan sebab kau turun laut, rambut kau jadi macam tue.

me: eh, tak la bang, rambut saya memang cam nie.

my boss is indeed a funny man.

hehe.

Selasa, 19 Jun 2007

turn off..?

while you smooching your significant other,
suddenly she said,
"eh, you ni macam papa i la."
"baru shave eh ?"
"geli la, ada tajam2"

serius turn off.

:(

situasi adalah imaginasi penulis ;P

Isnin, 18 Jun 2007

an entry for my father...

dad,
happy fathers day.
semoga panjang umur dan murah rezeki.
minta ampun maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki.
minta halal makan dan minum.
terima kasih atas tunjuk ajar, nasihat dari orang kecik sampai dah nak jadi bapak orang nie.
thanx for the mask toy masa orang dapat no. 1 masa darjah satu dulu.
thanx sebab applykan orang masuk asrama.
thanx for the grub masa orang skolah asrama dulu.
thanx for the london trip masa orang gi melawat ayah kat wales dulu.
thanx for the tuition fees masa orang belajar kat utm dulu.
thanx for the experience and knowledge that you shared.
thanx for everything.
every son will be proud to have you as a dad.
cause i do.

love & salute,
Mohd Azlan Zanul Abdin.

Jumaat, 15 Jun 2007

gifts...

i read a bulletin on friendster about the meaning of a gift...
now i know why i gave her the bracelet... it's not meant to be... she got married with someone else...

now i know why i gave her 3 pairs of shoes... to show that i care... nothing more, nothing less... she still waiting for someone else's husband...

now i know why
the ex want a perfume on her birthday... it means love... ya, rite...

the best gift i had was a holy quran during my high school years... i was in form 4 that time... and the perangai is like a little devil (macam setan..!) heh... i didn't know that the quran means that
she loved me here and afterlife... now i know it was too late... i hope her future husband will take care of her for me... thanx wak... I.S.U... ;)

morale : carefull when your giving a gift to someone & cherish the gift that you had received...

oh btw, the new girl hinted a ring on her birthday... lalala...

sharifah amani...

why ?
oh why ?
u break my heart...
hehe...

Rabu, 13 Jun 2007

dreams...

1st dream - i was at this pasar keramat... apit (my bro) and his 15 friends (yes, i counted them) asked me to treat them makan... i said no and walked away...

2nd dream - i dont know if it's a bad timing or what... the ex came up in my dream... is it a sign..? hurm... as usual she breaks my heart... even in dreams too... damn..! i even texted her and asked, "why did you came in my dream?" no answer... heh...

can someone interprate my dreams...? anyone..? thank you in advance... ;)

Selasa, 12 Jun 2007

kestruggelan menghantui diriku...

You Are Destined to Struggle With Your Weight

Like most people, you find it a little difficult to stay at at weight you're comfortable with.
If you change a few habits and make food less important, you may find the struggle hardly exists anymore.

Isnin, 11 Jun 2007

an old jack, a survey and a road trip...

an old jack
- friday night
- what do you expect ?
- hehe
- hang out with some work colleagues
- happy hour with live music
- and a good deejay
- great night !

a survey
- saturday evening
- she called, ajak jalan2
- asked her, "nak pergi mana?"
- she said, "jalan tar"
- owh kay...
- gi tengok kain...
- gi tengok cincin...
- gi tengok barang hantaran...
- crazy kan..? (is it too fast..?)
- malam gi tgk wayang...
- citer, "to sir with love"
- we tot love story...
- sebenarnya adalah cerita korea yg agak saikotik...
- we left half the movie, heh..!

a road trip
- fuel to jay bee : rm100
- toll to jay bee : rm 82.60
- a gift yg x seberapa : rm100
- a salute from an old friend who knew that you made an effort : priceless !

it was an eventful weekend... how about your's ?

wat did ur birthdate means ?

Your Birthdate: July 29

You have the mind of an artist, even if you haven't developed the talent yet.
Expressive and aware, you enjoy finding new ways to share your feelings.
You often feel like you don't fit in - especially in traditional environments.
You have big dreams. The problem is putting those dreams into action.

Your strength: Your vivid imagination

Your weakness: Fear of failure

Your power color: Coral

Your power symbol: Oval

Your power month: November

Sabtu, 9 Jun 2007

If You're Not The One.

hari ni aku ingin berjiwang.
malam semalam buka mix fm,
dengar lagu ni.
terbayang wajah2 xgf aku.
kaitan dengan lagu ini ?
they're not the one.
heh.
lepas tue teringat this new girl.
hopefully she is.
sebab dia nak kan aku.
aku jer yg x pasti.
apa yang aku nak kat dunia ni.
to be truth,
hati aku dah lama hancur.
aku dah jadi orang yang tak berperasaan.
sekarang aku kena belajar balik.
macam mana nak menyayangi seseorang.
wish me luck, guys. :)

Jumaat, 8 Jun 2007

lanun lanun carribean...

semalam, aku gi mid valley..
tengok citer lanun..
best giler..
tapi bukan dating tau..
hehe..
jumpa member lama..
member skolah..
zaman terendak dulu..
masa aku dating tue.,
ayun tepon..
ajak tengok wayang..
free katanya..
aku pun set jer la..
5:30 dah kuar dari opis..
menuju midvalley..
dalam pukul 7 macam tue sampai..
ayun dan tunang sudah menunggu..
aku join diorang minum..
kat mcd..
sambil menunggu payat..
actually ada business meet up la kan..
aku mana pernah attend benda2 camni..
i came for the free movie..
cheap skate i am..
hehe..
ada kakak ni..
tanya aku, "dari mana?"
dengan gentle aku menjawab,
"saya dari port klang"
ayun dan tunang dah gelak..
kakak tu pun tergelak kecil..
oh, i suppose to tell what company i'm from..
hehe silly me..
i'm so naive..
lesson learned..
moved on..
all in all the movie was good..
as expected..
johnny depp is a genius..
keira is awesome..
while orlando has matured..
need i say more.?
plus i dig this pirate stuff..
sangat cool okay..
thanx payat for the free movie..
and tunang ayun for the ice lemon tea..
hehe..
me out..

Khamis, 7 Jun 2007

shrek...

last night, we went on the first date.
me, was exhausted.
satu hari kena pergi shah alam.
dah la aku fail area shah alam.
nasib baik jumpa segala jabatan2 kerajaan di 4 lokasi berbeza.
phew.
ok, work done.
5:30 - aku siap2 nak balik dah. bos dah balik, aku pun chow la kan.
6:30 - sampai umah, mak aku dah tergezut.

mak : asal ko balik ?
aku: orang ada date malam nie.
mak : kahwin jer la senang, asyik bawak anak dara orang ke hulu hilir.
aku : (dalam hati) ha, kahwin ? baru first date kot.

aku mandi, semayang aper semua terus cergas ke area pandan.
aku mesej dia, "awak, umah awak kat ner ? hehe". dia cakap kat flat desa pandan. alamak, area pandan pun aku fail gak.
ok la senang cerita, aku memang fail tempat2 yg aku tak familiar ni.
hehe.
aku boleh tersesat kat area pandan indah, nasib baik dia call bagi guide.
hehe. very bad first impression.
minah ni siap masak untuk aku.
aduhai. and kirim jambu batu kat mak aku.
ni yang pakcik berkenan ni. haha.
kitorang gi klcc tengok wayang. cerita shrek the 3rd.
aku rasa minah ni x pernah tengok filem2 sebelumya.
sebab dia banyak tanya and dia cakap dia bukan kaki wayang.

aku: habis tu awak minat apa?

dia: saya suka menyanyi.

aku: oh, kaki karaoke rupanya.

the movie was good.
dengan lawak2 yang boleh membuatkan aku ketawa sengsorang ketika audience tengah senyap.
oh, adakah aku sorang jer yang dapat menangkap lawak itu?
hurm, abaikan. habis movie, aku ajak dia lepak minum kat nz. dia tak nak, dia ajak gi bukit ampang tengok kl katanya. hurm, ok gak. lama aku tak pergi situ. so kitorang lepak la situ, berbual2 sampai mata mengantuk. aku hantar dia balik umah dalam pukul 1.30 kot. balik aku makan nasi lauk yang masak tue. udang masak lemak cili api. mang aih bukan main pokat lagi kuah eh. podeh lak tue. hehe, korang jangan cakap kat dia lak. tapi aku rasa tekak aku boleh terima air tangan dia. hurm, adakah..?

verdict : the date was good walaupun pada masa yang sama ada member ajak gi club la, kantoi
aku di tempat kejadian la and ajak aku tengok wayang pada hari ni. siyol la korang, timing salah.
hehe.

Rabu, 6 Jun 2007

dream girl... malaysian men version...

- never cheats...
- dressed up in under 20 minutes...
- watch football religously...
- is it too much to asked..?

:)

Selasa, 5 Jun 2007

new girl... in the town of my heart...

Sweet little girl...
Untill we meet again...
Remember that day...?
A day with you feels like a glance...
You are the one for me...
And i hope i'm the one for you...

Love,
Alan...
21:21
Sunday
Ali Bistro

:)

Isnin, 4 Jun 2007

hari minggu yang lalu...

010607 - jumaat, petang2 sket... bos aku cakap, "lan besok cuti tau..." oh ye ke..? alamak, awat x bagitau awal2... kalo tidak boleh aku packing ke ape ke... malam tu jugak aku balik kl... tanpa packing segala... balik kl, x balik umah terus... lepak ali bistro... mamak kegemaranku... lol... budak2 ni ajak main dota... aku join je la... sebab minggu lepas x dapat main dota... oh... dah pagi baru nak balik umah... oh ya england 1 brazil 1... nasib baik ko brazil... haha... (penulis adalah penyokong england : kerana minda masih dijajah... oh)

020607 - sabtu, hari ni ada member menikah... aku mesej oni, member lepak dan dota, "weh, kena pakai baju apa ?" dia x balas... aku pun telefon la tuan punya badan yang nak menikah tue... dia cakap pakai la apa2... nasib baik aku x pakai baju melayu... sebab budak2 lain pakai shirt n jeans je... hehe selamat... kalau tidak, sure kena ranjau... lepas asar, upacara bermula... member aku tu dah neves2 dah... nasib baik tok kadi sporting... siap leh wat lawak lagi... setelah 2 kali try, sahlah member aku jadi laki orang... tahniah en. nor amani mazran... (aku baru tahu nama penuh nye pada hari itu...oh...)

030607 - ahad, hampir separuh hari dihabiskan di rumah... dengan menonton melodi dan hiburan2 yang melalaikan... ceh... petang baru keluar gi cc... check email... mana tahu ada email pasal kerja ke... heh... gilo apo kerja hari ahad..? pastu main dota lagi... heh... kaya cc tue... nasib baik hari minggu jer... kalau hari2 masak beb... petang lepak ngan rakan sekerja di ali b lagi... cam x de tempat lain... dah malam baru nak ingat balik umah... sempat la layan movie... mistress of spices... best gak cerita tue... bukan sebab aisywarya rau... (betul ke aku eja..? - malas nak wiki) tapi jalan cerita dia... menarik sebab sekarang aku dah tahu kegunaan rempah ratus... haha... apa yang aku merepek nih..?

040607 - isnin pagi, masih di umah... bangun dengan kemalasan yang abadi... mak dah bebel2 dah... aduhai sabor je la... mandi, siap apa semua... sarapan dengan mak, ayah n pija... jarang dapat breakfast bersama... sebab kalau aku kat umah, memang terus lunch katenye... haha... dah salam apa semua, lantas aku bertolak ke port klang untuk bekerja... sekian coretan saya buat kali ini... renung2kan dan selamat beramal... (x leh belah doh imagine muka org yg bercakap tue...)

p/s:- ada seorang gadis baru muncul dalam hidupku... (actually minggu lepas) :P

a love story in a cd...





i made a mixed cd... yes... i'm that jiwang... actually it's so not me... but the girl kept asking... sigh... what to do... enjoy..! :P

Jumaat, 1 Jun 2007

perfecto..?

a friend reminded me about my past life...
he said my life was perfect...
grade a student...
a girlfriend...
bla bla bla...
yada yada...
i told that was back then...
and now the wheel of life had turned...
now he's engaged and his happy...
good for him...
even though i make more money than him...
heh...
he only brought nine bucks during our mamak session...
i paid the bill and made a remark..,
"money can't buy happiness..."
he smiled and agreed...
we parted ways...
the end...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails