Isnin, 30 Julai 2007

love or lust ?

Love : a constellation of emotions and experiences related to a sense of strong affection or profound oneness.

Lust : any intense desire or craving for self gratification.

(yes, i wiki it. so ?)

What relationship are you in ?

(renung2 kan dan selamat beramal)

hehe.



Ahad, 29 Julai 2007

27

a year older,
a year wiser,
a year waisted ?
don't think so.
this year,
this monkey-lion hybrid,
is doing fine.

;D

(pls refer here, for gift ideas (LOL)


Khamis, 26 Julai 2007

playing cupid ?

remember last night ?
i can't sleep.
blah blah blah.
last night i got the answer.
that girl is not for me.
it's for a friend.
to my opinion, both are sentimental.
i dunno la kan.
should i hook them up ?
or should i shut up n get on my life.
but the intention is to help a friend.
nothing more, nothing less.
but sadly that girl got boyfriend already.
haha.
x mengapalah, 1 men 17 women.
got to love the ratio.
kan ?

Rabu, 25 Julai 2007

is it ?

i can't sleep last night.
too many things rambling in my mind.
suddenly, i think about someone.
someone that is not supposed to be.
is it wrong ?
is it a sign ?
sigh.
i don't know.
hurm, maybe i shouldn't had the late dinner.
or maybe, i'll go easy on the coffee.
but, seriously what the hell i'm thinking ?
hopefully is nothing.

confused,
alan.

Isnin, 23 Julai 2007

a wedding in the sky...

last saturday, i attended a wedding in the sky.
it was held at kl tower.
it was azlina's reception.
azlina is the bride of a friend, fadzrun.
actually is was a formal one.
i texted ayun (nama masa kat maktab),

yon, dress code ?
baju melayu or suit.
aku pakai long sleeve boleh tak ?
boleh, asal smart.
ok.

aku memang fail bab2 ni.
malas nak pakai baju melayu.
haha. samping n all that.
dad siap offer baju batik;
nope, no thanx :)
so, dengan gagahnya aku pakai long sleeve + coudroy. (boleh ?)

the reception is all about formality.
they were bankers, accountants n lots.
i even naik lift sekali dengan tan sri okay.
(sumpah aku x tahu he was a tan sri, LOL)

it was a wonderful event.
ada bag pipe (st john's)
live band - coda (blast off finalist, kot?)
ala2 champagne toss pun ada.
hehe jaki siyot gua.

anyway, congratulations to both of them,
Azlina n Fadzrun.


Sabtu, 21 Julai 2007

sayang.rindu.cinta.kasih

amaran : entry ini berbaur jiwang. (hik!)

sayang
terbang melayang
terbayang-bayang
di kala siang...

rindu
di tempat beradu
wajah nan syahdu
bermain di mataku

cinta
tiada kata
secantik bahasa
semanis pujangga

kasih
tiada beralih
kau ku pilih
janji ditagih

nukilan en. karim (my alter ego)
00:46 khamis 190707 chalet f pkgr.

Jumaat, 20 Julai 2007

the big 4...

man utd
plus : nani, anderson, hagreaves
minus : richardson (thanx zewt, ;)
interesting : champs again ?, welcome fresh legs (meat?)

chelsea

plus : malouda, ben haim, pizarro
minus : none (at the moment)
interesting : quadruple dream again ? (zzz)

liverpool
plus : torress, voronin, babel, benayoun.
minus : garcia, cisse, fowler.
interesting : can't wait the 1st team that on rafa's mind.

arsenal
plus: bacary sagna, da silva eduardo (thanx pak mer)
minus: henry (au revoir)
interesting: will they survived ?

can't wait for the new season (am so excited like a lil kid)

LOL.

Khamis, 19 Julai 2007

blink 182 - all the small things...



All the small things
True care, truth brings
I'll take, one lift
your ride, best trip

Always, I know
you'll be at my show
Watching, waiting, commiserating

Say it ain't so, I will not go
Turn the lights off, carry me home
nana nana nana nana na na nana nana nana nana na na (2 times)

Late night, come home
Work sucks, I know
She left me roses by the stairs
Surprises let me know she cares

Say it ain't so, I will not go
Turn the lights off, carry me home
nana nana nana nana na na nana nana nana nana na na (2 times)

Say it ain't so, I will not go
Turn the lights off, carry me home
Keep your head still, I'll be your thrill
The night will go on, my little windmill

Say it ain't so, I will not go
Turn the lights off, carry me home
Keep your head still, I'll be your thrill
The night will go on
the night will go on
my little windmill

Rabu, 18 Julai 2007

Iklan Raya...

any idea to top this ad ?
the purpose is to menyentuh perasaan, ala2 petronas gitu.
hehe.

Selasa, 17 Julai 2007

me n my boss part 2...

late evening, the boss summon me to his room,
he asked,

boss : lan, gaji kau berapa ?
me : xx00 (segan, gaji aku sket jer)
boss : cukup tak ?
me : er, kalau pandai bajet, cukup la bang.
boss : betul ni cukup ?
me : tapi selalunya, tak pandai bajet la bang.
boss : oh gitu. takpe nanti insya'allah ada tambahan.
me : naik gaji ke bang.
boss : mungkin ada kenaikan sikit la.
me : terima kasih bang.
boss : tapi, lepas nie kena kerja betul2 tau.
me : ok bang. (janji manis)

hehe.


Isnin, 16 Julai 2007

hepi burfday kak bib...

15th july 1981, she was born.
the second daughter after the first son.
she's like a big sister to all of the siblings.
and sometimes i felt like the second child.
(perasan muda)
the first one to get married.
the first one to graduate.
the sister you can rely on.
(kak bib, pinjam duit. hehe)
the sister you can share stories you wont tell your parents. (haha)
she is very kind-hearted and well understanding.
just dont make stupid jokes with her during the time of the month.
(you know what i mean)
thank you sis, for being there.
semoga panjang umur & murah rezeki.
love ya.
(er, where is my anak buah la, sis ?)
hehe, berusahalah..!

Sabtu, 14 Julai 2007

me n my boss...

friday morning, the boss was in.

he was doing a photocopy and decide to say hi;

boss: lan, amacam ?

me : boleh...

boss
: boleh ? aper yg boleh ?

me : eh silap. ok bang.

boss: lan, lan... (smiling)

man, i'm so nervous when this guy is around.

hehe.

Khamis, 12 Julai 2007

peristiwa di depan kaabah...

lepas solat maghrib, aku ngan apit decide nak wat tawaf sunat.
so, lepas solat sunat, kitorang pun start tawaf.
orang x berapa ramai.
jadi mudah la nak tawaf.
macam2 orang ada.
ada remaja arab ni siap cakap telefon masa tawaf,
boleh ?
tak berapa lama apit cakap dia dah cukup 7 pusingan.
eh biar betul ?

aku : pit, ko dah cukup 7, ke ?
apit : dah, aku nak semayang sunat tawaf ni.
aku : ye ke ? apesal aku kira 5 jer ?
apit : itu aku tak tahu.

so, aku cukupkan la lagi 2 pusingan.
sebab ustad kata, kalau was2 kena buat sampai cukup 7.
padahal aku ngan apit tawaf sama2.
pelik kan ?
moral : jangan mengusha mata gadis arab ketika tawaf.

:)

Rabu, 11 Julai 2007

ambik air...

korang pernah suruh budak junior pergi ambik air tak ?
aku pernah.
masa sekolah asrama dulu, air water cooler menjadi pilihan.
tapi jaraknye agak mencabar iaitu di teres teratai (dewan makan) dan balai pelajar (bangunan akademik)
agak jauh la dari asrama kitorang.
masa form 5, memang askar (budak2 form 2, sebab budak form 1 dok di blok tertentu sahaja) menjadi mangsa.
aku nak cerita masa aku form 1.
member aku telah terpilih oleh budak form 5 untuk mengambil air water cooler.
hehe.
dia sebenarnya malas nak pergi lalu dengan bijaknya dia mengisi air paip dan memberitahu form 5 itu yang air water cooler x sejuk.
tapi form 5 tu pun bijak.
dia suruh member aku minum.
sampai habis lak tue.
habis kembung perut member aku minum air paip.
biasalah dok asrama.
kalau aku yg kena, memang aku amik air tue.
tapi ada amilase (air ludah aku)
haha.
sebab tue bila dah form 5, aku suruh askar tue minum dulu.
nak check.
air paip ka ?
amilase ka ?
ternyata pengalaman melihat member aku kena minum air paip telah mengajar aku di kemudian hari.
sekian.
:)

Selasa, 10 Julai 2007

the old, the new and the untold...

the old - ahmad fadzrun bin latip aka ayun telah selamat dinikahkan dengan tunangnya yang sebelum itu girlfriendnya, azlina on the 8th July 2007. majlis diadakan di puncak alam. puncak alam sangat jauh oh kay. sabor jer la. this 2 met at irc. boleh ? tapi rupa2nya telah ditemukan lebih awal sebab diorang skolah rendah same2. x perasan kot time tue. haha. grats guys. am happy for you. (ayun pakai lipstick beb..! haha)

the new - another friend, zaiham fazly zakaria aka kengster @ slipt will get engaged with his girlfriend, ariana (kot, nama dia; serius lupa) next month. seriously musim mengawan memang sudah tiba. or maybe love is in the air. me oso sempat memperkenalkan my gf, sue kat budak2 nie. diorang yg excited sangat nak jumpa. cis. the best part is the girlfriends can get along. adakah kerana bf mereka adalah geng lalu the girlfriend can get along ? atau pun terpaksa ? seriously aku x faham. haha.

the untold - masa lepak ngan keng, macam2 citer keluar. especially the terendak days. cerita pasal doraemon la. apa la. tapi yang aku x leh belah keng bukak citer the first time we met. haha. it was maghrib time, and kitorang kena pergi surau for solat jemaah. after amik air semayang aper sumer, aku terus mengusha surau dan mencari muka yang familiar. then there was him, lalu aku dok sebelah dia dan menyapa, "awak sekolah gurney kan ?" and the rest is history. haha. fun stuff.

me outta here... ;D

Isnin, 9 Julai 2007

live free or die hard...



great movie, great actors; bruce wilis, magie q (yummy) n the guy who play warren cheswick in ed - justin long.
cool story line with the question, "what if?"
got to dig this nerd plus action adrenaline pumping rush. just make sure si dia tidak mengenggam tangan ada terlalu kuat ketika terkejut. sengih :)

Sabtu, 7 Julai 2007

the high school sweetheart is getting married...

cantik kan tarikh ?
07.07.2007
hurm, yang pasti aku x dapat pergi.
bukan sebab aku x sanggup lihat dia bersanding dgn org lain.
heh.
aku bagi alasan kat dia kena kerja hari nie.
suppose aku amik cuti n went to kuantan today.
tapi apakan daya, bajet pak cik x mencukupi.
entah apa2 alasan.
kan ?

Khamis, 5 Julai 2007

if i was a deejay...

warning : this entry might content explicit lyrics

dont say i didn't warn ya. :)



this is gonna be my playlist.

would you dance ? (if i ask you to dance)

pahal enrique iglesias lak nie.

argh... jiwa(ng) kacau.

hehe.

info niaga : dunhill 14 telah naik harga menjadi rm5.90

man, i should never start smoking...

kan dah susah nak berhenti..

haizz.

Rabu, 4 Julai 2007

a picture (or maybe 2) worth a thousand words...

tengah2 browsing page member tetiba terjumpa gambor lame. hehe.

gambar kelas masa kitorang form five. (5B3)

ada pj kot time tue.

hehe.

aku depan kiri sekali.

comel tak aku ketika berumur manis 17 ?


(cue, next picture pls)

gambar ni pulak di ambil sempena malam aidlfitri.

juga masa form 5.

seperti biasa, aku depan kiri sekali.

aku x pasti kenapa mulut aku macam tue.

mungkin tengah jerit, "ghayo..!"

ah... the good old days...

the young and innocent.

haha. :D

Selasa, 3 Julai 2007

apa kata survey ?

berikut adalah sinambungan dari peristiwa ini.
ayah - hantaran kamu pula berapa ?
mak - suraya, jemputlah makan.
pak long - bila rombongan nak pergi grik ni ?
mak long - pandai lan pilih calon... comel.
pak uda - cantik la tue, jalan terus. jangan tangguh2 lagi.
mak uda - oh, cikgu juga rupanya.
kak bib - bang, ko ni kejam la; usik2 dia.
apit - pak lan, ko dah kenalkan dia belum ?
ishi - pak lan, makan sorang. awek ko x makan ke ?
pija - kakak ni, buat susah2 ajer (sambil tersipu2 menerima hadiah)
dia - awak ni, memang nak kenakan saya, yer ?
kata nak jumpa mak ngan ayah, ini semua ada.
aku - er, mana la saya tau mak saya nak ajak sedara mara. sori ek.
hehe.


Isnin, 2 Julai 2007

azlan, truly malaysian...

sunday morning, after having a big breakfast at mcD, i went to the mechanic to have my (mom's) car fixed.

there goes another rm235, haizzz...

ok, that's not the point.

while is sipping my coffee (to go) waiting for my car, i saw this 2 mat saleh having nasi lemak for their breakfast at the stall nearby.

then it hit me.

" mat saleh yang banyak duit ni pun makan nasi lemak jer sarapan; apa hal aku yang sengkek ni makan breakfast sampai sepuluh hengget ? "

some things are just unexplainable.

dont you think ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails