Rabu, 25 Ogos 2010

Tranquility Terendak

(aku pun nak trankuiliti juger)

First time masa aku dengar perkataan trankuiliti adalah masa di sekolah menengah dulu.

Masa tue, Magic : The Gathering memang hot.

Betul tak Ayun?

Bukti :

Maksud : Hancurkan Semua Pesona (Google Translate)

Pergh, Proton Pesona ke?

Selasa, 24 Ogos 2010

Novel

Aku ingat nak tulis novel lah...

Scene blook2 indie macam boleh pergi jer...

Aku dapat title baik punya.

"Lagenda Budak Maktab"

Amacam?

Ahadiat Akashah, nak collabo tak?

Hehe.

Khamis, 19 Ogos 2010

Aku, Ayah & Liverpool

Trying to create a conversation…

Aku : Ayah, bila kita nak pergi Liverpool? (tiba2?)

Ayah : Asal pulak?

Aku : Yer lah itu hari masa Ayah study kat UK, kita jalan pergi Manchester jer.

(Apa barang Manchester?)

Ayah : Hurm, bila nak pergi? Kau nak sponsor ker?

Aku : Er… (tak mampu berkata apa2…)

Bini aku dah sengih2 dari jauh.

Moral : Jangan tanya yang bukan2 kepada bapa kita di bulan yang mulia ini.

Sekian.

Isnin, 9 Ogos 2010

Pabila Nek Ma Bersuara.

Senario 1

Nek Ma : Mesti Ain cakap, "Ibu saya dah bersalin, tapi ayah saya mengandung..."

Aperkah?


Senario 2

Selepas meniup lilin harijadi, (betapa singkatnya hidup di dunia ini...)

Nek Ma : Eh, Aida x tiup lagi. Pasang balik lilin tue...

Aperkah?


Pija dah wat muka, "aperkah ini semua?"

Lol

All in all it was a good celebration.

Everyone was there.

Enjoice.


P/s : Dad gave me a great book. Kak bib, what did u get?

hehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails