Rabu, 18 Januari 2012

G-Lide

DPM : Ori ke Lan?

Gua : Entah lah bos. Adik saya punya, dia tak nak pakai. Saya pakai lah.

PM : Ori... tapi cap udang lah...

Gua sengih. Hehe.

Nota kaki : Gua rasa adik gua tak pernah beli barang cap udang.

Kah kah kah !

Sabtu, 14 Januari 2012

Mulia Hati Seorang Skinhead

Zaman baru masuk universiti, memang lost.
Terutamanya ketika time cuti 3 bulan.
Memang gampang punya lost, nyaris2
Nak kerja part time kat I-Setan !

Hari Sabtu, petang biasa program standard - GIG !
GIG - konsert halal di tempat haram.
Boleh? Haha. Itu dulu. Sekarang dah mainstream.
Macam gampang. Hah !

Gua & Pak Mer, memang sangap time tue.
Pak Mer baru lepas patah tangan, terima kasih kepada
Gentleman's game beliau.
Maka berkunjunglah kami akan satu Gig Skinhead
Di tengah kotaraya tercinta.

Lineup memang padu,
Sekejap skankin, sekejap pogo.
Setakat Coke free tue,
Memang awal2 pekena punya. LOL

Satu ketika, tempat Gig penuh sesak,
Pak Mer dengan strugglenya,
Nak lalu Hot Area.
Gua kucar kacir juga.

Mujurlah ada satu brader sound,
"Woi, tepi sikit woi !
Orang tangan patah nak lalu !"
Laluan diberi, gua bertukar sengih dengan brader.

Skinhead skinhead,
Walaupun kau dipandang serong,
Hati kau tetap mulia.
RESPECT !

Tak seperti hati kita semua,
Hati kita hitam.

:(

Jumaat, 13 Januari 2012

Malam itu...

Malam itu Planet Hollywood penuh sesak,
maklumlah Ladies Night,
malam di mana pedang lebih banyak dari sarung pedang.
seriously.

Artis jangan kira, yang pak lawak, yang rempit, yang hip hop
pun ada. malas petik nama. pandai2 lah teka.

Sebelah meja, ada brader / pak cik / orang tua
tak sedar diri, gadis2 muda berkepit dengan "daddy",
sangat menjengkelkan, tambah2 lagi kalau dah tergedik2.

Hati kecil terdetik, antara sedar dan tidak,
mintak2lah nanti, bila gua tua tak terkinja2 tak tentu hala.
memang itu cerita lama, tapi Alhamdulillah
gua rasa setakat nie, selamatlah hendaknya...

Hehe.


Rabu, 11 Januari 2012

#901

Kem Anwar : Suprised, Vindicated, Bla bla bla...

Kem Najib : Mahkamah bebas pengaruh, Tiada konspirasi, etc etc etc.

Gua : Defuq la wei, 3 tahun tunggu cam tue jer?

Macam Gampang !

Cerita Malaysia Ke Piala Dunia


Iker Casilas

Nemanja Vidic
Carles Puyol
Gerard Pique
Dani Alves

Lionel Messi
Cristiano Ronaldo
Andres Iniesta
Xavi Hernandez

Samuel Eto'o
Zlatan Ibrahimovic

Buat masa ini, merekalah Top 11 of the world.
Misi kita mudah sahaja, cari 11 top model / awek / milf / cougar whatsoever get them impregnated with 11 of the best (konon) DNA.
tuai hasil dalam 18 tahun lagi - World Cup 2032
Haih, benda2 simple macam nie pun nak kena ajar...

#zzz

Rabu, 4 Januari 2012

gua vs abg finance

gua sms brader finance,

"salam, pls check payment to tm. consultant dah complaint tak boleh call out katanya. tq"

beberapa ketika, sms masuk.

"call in lah..."

ba dum tiss !

brader finance 1 gua 0

2012 part 2

tahun baru, gaji lama.

#wtfg

-_-

"I love my job, it pays the mortgage!"

#LOL

Selasa, 3 Januari 2012

Melawat Bibik

Sekembali melawat Bibik di SJMC,

Wifey : Muka Aunty Dorin macam mama, lah.

Gua : Yer lah, diorang kan adik beradik. Mestilah muka sama.

Wifey : (Tanpa rasa bersalah) Oh ye ker?

Gua : !@#$%^&*()

Moral : Sila perkenalkan pasangan anda kepada saudara mara.

Sekian.

Isnin, 2 Januari 2012

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails